نویسنده موضوع: گزارش عملکرد سه ماهه نخست گل گهر  (دفعات بازدید: 1553 بار)

آفلاین mmohammadi

  • مدیر سایت
  • یه دنگ از سایت به نامشه
  • *****
  • سپاسگزاری ها
  • -تشکر کرده:
  • -تشکر شده:
  • ارسال: 607
  • امتیاز های کاربر: 273
    • تساوی
  • دانشگاه: تهران
  • مقطع تحصیلی: دکتری

شرکت گل گهر در عملکرد سه ماهه خود برای دوره مالی منتهی به 90.03.31 با سرمایه 3000 میلیارد ریال سود خالص را 149 ریال از 580 ریال اعلام کرده است. بر این اساس درآمد فروش با 23 درصد پوشش، بهای تمام شده با 17 درصد پوشش، سود عملیاتی با 28 درصد پوشش و سود خالص با 26 درصد پوشش محقق شده است.

با توجه به مطالب فوق بررسی نکات زیر ضروری است:

1) رشد تولید محصولات شرکت (سنگ آهن دانه بندی شده، کنسانتره سنگ آهن داخلی و گندله داخلی) 23 درصد درآمد فروش پیش بینی شده را محقق کرده است. این محقق شدن درآمد از پوشش مقدار تولید 24 درصدی و پوشش 25 درصدی مقدار فروش ایجاد شده است. اصلی ترین محصول ایجاد کننده درآمد فروش شرکت، گندله داخلی است که 18 درصد از پیش بینی فروش خود را محقق کرده است. تولید و فروش این محصول در سال قبل در عملکرد سه ماهه ایجاد نشده بود و با تولید آن در این فصل 45 درصد از درآمد کل در این دوره کسب شده است. همچنین 37 درصد از درآمد شرکت در عملکرد سه ماهه از فروش کنسانتره سنگ آهن داخلی به وجود آمده است.

در نهایت درآمد شرکت در این فصل نسبت به دوره مشابه سال قبل 63.3 درصد افزایش یافته است. در این فصل 18 درصد از درآمد فروش از محل فروش صادراتی ایجاد شده که این فروش نسبت به پیش بینی سال 90 حدود 29 درصد از بودجه را محقق کرده است.

2) بهای تمام شده شرکت بابت خرید مواد مستقیم و دستمزد مستقیم و هزینه سربار در عملکرد سه ماهه شرکت 17.7 درصد از پیش بینی را پوشش داده است. این در حالی است که در این فصل نسبت به دوره مشابه سه ماهه سال 89 حدود 34.4 درصد افزایش یافته است. این افزایش بنا به اعلام شرکت عمدتا به دلیل افزایش بهای حامل های انرژی معادل 12درصد و سایر هزینه های مواد و دستمزد و سربار به میزان 15 درصد عنوان شده است.

3) هزینه اداری عمومی تشکیلاتی در این فصل با پوشش 28 درصدی اعلام شده که نسبت به عملکرد فصل نخست سال 89 افزایشی معادل 171 درصد ایجاد کرده است. این افزایش به دلیل افزایش هزینه حقوق به میزان حدود 10 درصد است و بخشی از افزایش آن نیز متاثر از اجرای هدفمندی یارانه ها در گزارش عنوان شده است.

با توجه به رشد درآمد، سود عملیاتی شرکت در این فصل 28 درصد از بودجه را محقق کرده، نسبت به دوره مشابه سال قبل معادل 75.8 درصد افزایش یافته است.

4) در این فصل شرکت 25 درصد از هزینه مالی پیش بینی شده خود را ایجاد کرده است که 57 درصد نسبت به سه ماهه عملکرد سال 89 رشد داشته است. با توجه به راه اندازی گندله سازی هزینه تسهیلات ارزی دریافتی از سیستم بانکی که تسویه نشده در دوره مورد گزارش  شناسائی شده است.

در بخش درآمد متفرقه شرکت در این فصل 19 میلیارد ریال درآمد ایجاد کرده که جزئیات این درآمد مشخص نشده است.

بنابراین سود قبل از کسر مالیات در سه ماهه نخست سال جاری توانسته 28 درصد از پیش بینی سال 90 را ایجاد کرده و نسبت به عملکرد فصل نخست سال 89 افزایشی معادل 78.8 درصد کسب کند. مالیات شرکت در این فصل با 57 درصد پوشش افزایشی معادل 210.7 درصد نسبت به عملکرد سه ماهه سال 89 داشته که در نتیجه آن سود خالص شرکت با 26 درصد پوشش نسبت به دوره مشابه سال قبل 63.6 درصد افزایش یافته است.

مضافا شرکت در این گزارش اعلام کرده سود خالص سال 90 از مبلغ 526 ریال که در گزارش نسبت به گزارش قبل در تاریخ 90.04.02 اعلام شده بود، به مبلغ 580 ریال تعدیل شده است. علت این تعدیل 10 درصدی نیز رشد 8.6 درصدی درآمد فروش و به تبع آن افزایش 12.2 درصدی سود عملیاتی و در نهایت رشد سود خالص عنوان شده است.

هیأت مدیره شرکت در گزارش اخیر خود اعلام کرده 80 درصد از سود خالص در مجمع عادی سال 90 برای تقسیم بین سهامداران پیشنهاد خواهد شد.

همچنین طرح های توسعه شرکت، شامل پروژه هماتیت با بیش از 99 درصد پیشرفت و با برآورد 145 میلیارد ريال و 24.7 میلیون یورو سرمایه گذاری و صرف 487.7 میلیارد ريال در سال 90 به بهره برداری خواهد رسید. طرح های دیگر شرکت شامل آسیاب پلی کام با صرف 311 میلیارد ريال و 12 میلیون یورو در سال 91 به بهره برداری خواهد رسید. همچنین شرکت پروژه توسعه معدن شماره یک را با 88 درصد پیشرفت و با صرف 340 میلیارد ريال و صرف 366 میلیارد ريال هزینه در حال بهره برداری دارد.

 

برگرفته از: نما بورس
قبل از طرح سوال جستجو کنید و از ارسال سوال به صورت پیام خصوصی خودداری فرمایید.

تالار گفتگوی حسابداری


Tags: