نویسنده موضوع: تقدم وتاخر وثبت حسابداری  (دفعات بازدید: 4126 بار)

آفلاین dalli

• کاربر جدید
  • *
  • سپاسگزاری ها
  • -تشکر کرده:
  • امتیاز های کاربر: 0
  • دانشگاه: اصفهان
  • مقطع تحصیلی: کارشناسی
تقدم وتاخر وثبت حسابداری
« : مارس 15, 2013, 15:26:46 »
سلام،روزتون بخیر.لطفا منو در مورد مسئله زیر راهنمایی کنید.
فرض کنید شرکتی به قصد خرید نقدی در تاریخ1/12/91مبلغی را به صورت اینترنتی از جاری شرکا به ح بانکی شرکت فروشنده واریز کند.ولی چون آخر وقت این پول واریز شده فروشنده در تاریخ 2/12/91فاکتور فروشش را صادر می کند و در همان روز کالاها را با ایران پیام برای خریدار می فرستد. در تاریخ 3/12/91کالاها به دست خریدار می رسد و وارد انبار می شود.
اسنادی که در شرکت خریدار صادر می شوند با توجه به شرایط  زیر:
1-هر دو شرکت معاف از مالیات ارزش افزوده باشند2-خریدار بابت ورود وخروج کالا باید فاکتور صادر کند(سیستم سند اتوماتیک از فاکتور می زند)واز سیسنم ادواری استفاده کند.3-خرید به بهای تمام شده ثبت شود.

برای اینکه مورد قبول اداره دارایی باشد واز لحاظ تقدم وتاخر هم صحیح باشد آیا اگر اسناد به شکل زیر صادر شوند مشکل ندارد؟

مبلغ قابل پرداخت فاکتور خرید6.747.000ریال    که شامل   ناخالص فاکتور7.650.000ریال    تخفیف:918.000 ریال       هزینه حمل:15.000ریال
مبلغ فاکتور ایران پیام:  90.000ریال                 
مبلغ واریزی به حساب شرکت فروشنده:6.732.000 ریال

1/12/91  پیش پرداخت خرید کالا    6.732.000
                                        جاری شرکا 6.732.000

3/12/91  خرید کالا 6.837.000
                      شرکت فروشنده  6.837.000

3/12/91  شرکت فروشنده 90.000
                              تنخواه گردان/صندوق 90.000

3/12/91 شرکت فروشنده  6.732.000
                              پیش پرداخت خرید کالا 6.732.000

اگر همین خرید نقدی انجام گیرد ودر 1/12/91 پول از جاری شرکا به حساب فروشنده واریز شود وفروشنده هم درهمان روز 1/12/91فاکتور فروش صادر کند وبه ایران پیام بدهدتا برای خریدار ارسال شود ولی چند روز بعد مثلا در7/12/91وارد انبار خریدار شود،ایا اگر به این صورت ثبت شود مشکل ندارد؟

1/12/91 طرف حساب **
                    جاری شرکا**

و

7/12/91  خرید کالا**
                       طرف حساب**

آفلاین tamam1369

• کاربر جدید
  • *
  • سپاسگزاری ها
  • -تشکر کرده:
  • امتیاز های کاربر: 8
  • دانشگاه: غیرانتفایی الغدیر تبریز
پاسخ : تقدم وتاخر وثبت حسابداری
« پاسخ #1 : مارس 15, 2013, 21:26:38 »
 ما که اجازه داریم مبلغ فاکتور ها رو تا 15 روز بزنیم یعنی دارایی هم قبوا میکنه به عنوان مثال همین فاکتور رو میشه تو تاریخ 15/12/91هم ثبت زد .

آفلاین dalli

• کاربر جدید
  • *
  • سپاسگزاری ها
  • -تشکر کرده:
  • امتیاز های کاربر: 0
  • دانشگاه: اصفهان
« پاسخ #2 : مارس 16, 2013, 08:39:02 »
بله اینکه تاریخ فاکتور خرید خیلی ملاک تاخیر در ثبت نیست را می دانم ولی منظور من بیشتر این است که این پرداخت بابت خرید نقدی بوده ولی چون فروشنده به تاریخ فرداش فاکتور کرده پرداخت پول قبل از فاکتور خرید ثبت می شود.من در حالت عادی در حسابهایی که برای دارایی ثبت نمی شود به صورت پیش پرداخت ثبت نمی کنم ولی چون این حسابها برای ارائه به دارایی است من این را به صورت پیش پرداخت نوشتم ولی نمی دانم درست است یا نه.
حتی وقتی که به تاریخ پرداخت وجه فروشنده فاکتور می کند باز هم چون با تاخیر وارد انبار من می شود باز هم سند پرداخت پول به تاریخ قبل از خرید می خورد سئوال من این است که آیا اگر من این را به صورت معمولی ثبت کنم (مثل پرداخت نقدی)برای دارایی جای ایراد ندارد؟
سئوال دیگرم این است که چون من فاکتور را به بهای تمام شده ثبت می کنم وفاکتور توسط سیستم می زنم مبلغ ایران پیام روی کالاهای فاکتور ودر نتیجه روی حساب شرکت فروشنده اضافه می شود چون نرم افزار من از سیستم ادواری استفاده می کند.من برای خارج کردن این مبلغ ایران پیام از حساب فروشنده سندطرف حساب بدهکار----وموجودی نقدی بستانکار را می زنم ،می خوام مطمئن شوم که دارایی ایرادی به این سند وارد نمی کند؟
به همین دلایل کل سند هام رو نوشتم.از توجه شما هم ممنون هستم امیدوارم توانسته باشم منظورم رو منتقل کرده باشم.

تالار گفتگوی حسابداری

« پاسخ #2 : مارس 16, 2013, 08:39:02 »

Tags: