نویسنده موضوع: هزینه های برگشتی توسط سازمان امورمالیاتی  (دفعات بازدید: 3376 بار)

آفلاین melisa

• کاربر جدید
  • *
  • سپاسگزاری ها
  • -تشکر کرده:
  • امتیاز های کاربر: 2
  • دانشگاه: پیام نور
  • مقطع تحصیلی: کارشناسی
سلام.من درمورد تخفیفات نقدی فروش مشکل پیداکردم.اساتید من درمورد تخفیفات نقدی خرید میگن بایدبه بهای تمام شده ثبت شود ولی در مورد تخفیفیفات فروش میگن باید حتما تخفیفات اعمال شود یعنی گردش ان ثبت شود.فقط مواردی که مربوط به چانه زنی هست نباید در دفاتر ثبت شود.در یکی از شرکتهایی که من حسابداریشو انجام می دهم شرط فروش به این صورت هست که مثلا اگر کالایی به صورت تعدادی فروش برود شامل تخفیف نیست ولی اگر به صورت پکیجی از همان کالا فروش برود (البته درمورد 2نوع از کالاها)یک تخفیف عمده دارد،مثلا 5عددش رایگان می شود.حالا سوال من اینست که آیا این تخفیف که در واقع شرط فروش است ونه چانه زنی است نه تخفیف فصلی برای خرید بیشتراست بلکه تخفیفی است که همه ی مراکز فروش ایمپلنت به صورت عرف می دهند باید ثبت شود یا نه؟لازم به ذکر است که این مدل تخفیف موردی نیست وبسیاری از فاکتور های ما به همین صورت است.ممیز ما گاهی این تخفیفات را به صورت موردی برگشت می کند وگاهی قبول می کند.لطفا منوراهنمایی کنیدو اگر باید به صورتی دیگر ثبت کنم که مورد قبول دارایی واقع شود به من اطلاع دهید. باسپاس

آفلاین mahdi378

• مدیر انجمن های تساوی
  • کاربر فعال
  • *
  • سپاسگزاری ها
  • -تشکر کرده:
  • امتیاز های کاربر: 96
  • دانشگاه: شیراز
  • مقطع تحصیلی: کارشناسی ارشد
با سلام خدمت melisa
از آنجایی که دوستان ما در اداره امور مالیاتی هر شهرستان طبق عادت گذشته اعتقاد دارند که تخفیفات روی فاکتور نباید سند بخورد لذا رد کردن تخفیفات فروش برای آنها حالت عرف دارد نه قانون. البته اونا همیشه دنبال این موضوع هستند که سود مشمول مالیات رو افزایش بدن.
اما راهکار برای اینکه این مشکل شما حل بشه (البته با دیدگاه مالیاتی نه اصول و مفاهیم نظری حسابداری):
فرض کنیم شما کالایی رو به بهای 10000 ریال می فروشید و در صورتی که یک نفر 5 کالا دریافت نماید شما کالای ششم را به او رایگان می دهید. در این صورت احتمالا شما تا بحال سند زیر را می زنید:

حسابهای دریافتنی           50000
تخفیفات نقدی فروش         10000 (1*10000)
                     فروش                    60000 (6*10000)                   
و دارایی تخفیفات نقدی فروش را رد می کرده است لذا شما سعی کنید در همچنین مواقعی اصلا تخفیفات نقدی فروش را سند نزنید. اما چون قرار است بهای 5 کالا یعنی 50000 ریال را دریافت کنید لذا 50000 ریال را بر 6 تقسیم نموده تا بهای هر واحد جدید بدست آید. درنتیجه فاکتور را برای شش واحد کالا صادر کنید و سند زیر را بزنید:
حسابهای دریافتنی           50000
                      فروش                50000

البته دقت نمایید که در ثبتهای فوق ارزش افزوده لحاظ نشده است.

شاد و پیروز باشید.
تنها خدا می داند بهترین در زندگی شما چگونه معنا می شود

تالار گفتگوی حسابداری

Tags: