نویسنده موضوع: درد دلهای یه هنرستانی (حتما بخونید)  (دفعات بازدید: 8805 بار)

آفلاین ezadpour

• مدیر آزمایشی تساوی
  • کاربر جدید
  • سپاسگزاری ها
  • -تشکر کرده:
  • امتیاز های کاربر: 16
    • کنکور کاردانی به کارشناسی حسابداری
  • دانشگاه: علوم و تحقیقات تهران
  • مقطع تحصیلی: دکتری

زمانی که اول دبیرستان بودم تبلیغات زیادی روی هنرستانهای فنی و حرفه ای میشد و در ظاهر به گرایشات فنی اهمیت می دادند و بچه ها رو تشویق میکردند که به اون سمت برن ، ولی ای کاش همون روزها یکی بود بگه....

ای کاش می گفتن این راهی رو که انتخاب کردی ، راه پرفراز و نشیبیه و پر از سختی و رنج.
ای کاش میگفتن که تمام دوران دانشجوییت میشه کنکور و استرس و ...
حداقل بچه هایی که کارشناسی پیوسته میخونن ، حدود 3 سال اول دانشجوییشون آرامش نسبی دارند و فقط سال آخر استرس کنکور ارشد دارند ولی بچه های فنی چی؟
اگه کسی هدفش گرفتن لیسانس باشه چه لزومی داره این راه سخت رو طی کنه ، بسیاری از بچه های فنی میتونستند کنکور سراسری شرکت کنند و دست آخر پیام نور قبول بشن و راحت لیسانس بگیرن ، مدرک هم که قربون مدرک نمیره و فرقی نداره.

یه بنده خدایی می گفت هدف از آموزش هنرستانیها ، تربیت تکنسینه (یا همون فوق دیپلم ) ;
پس ای کاش می گفتن که حداکثر تا فوق دیپلم میتونید پیشرفت کنید و بعد از اون ، دیگه جلو رفتن و پیشرفت، کار هر کسی نیست.
توضیح :  نگاه نکنید که چند سال اخیر ، ظرفیت کنکور ک ب ک بطور فزاینده ای افزایش پیدا کرده ، در سالهای نه چندان دور شاید همین 4 یا 5 سال پیش ، قبولی در کارشناسی آرزوی دست نیافتنی خیلی ها بوده . حسابداری نهایتا 1000 تا ظرفیت داشته که با اون حجم شرکت کننده قبولی خیلی خیلی سخت بوده . دلیلش رو هم عرض کردم خدمتتون ، هدف تربیت تکنسین بود برای صنعت کشور نه مهندس و کارشناس ، لزا قرار نبود دانشگاهها و مراکز دولتی دانشجوی کارشناسی بگیرن . این چند سال اخیر هم که میبینید ظرفیتها زیاد شده و قبولی راحتتر، بعید میدونم از سر دلسوزی برای فنی ها باشه ، سیاست ها عوض شده ، یعنی پذیرش دانشجو در همه مقاطع و همه رشته ها و دانشگاهها افزایش پیدا کرده و فعلا هدف افزایش سطح سواد جامعه است به هرقیمتی.
از طرفی نقش موسسات غیرانتفاعی رو هم در این افزایش پذیرش ها نمیشه نادیده گرفت (بگم موسسات انتفاعی بهتره ، چون ظاهرا غیرانتفاعی هستند ولی باطنا به دنبال کسب سود ، هر کی بگه غیرانتفاعی ، ناخواسته دروغ گفته!) . این موسسات با توجه به سودآور بودن رشته حسابداری و وجود متقاضی زیاد ، روز به روز گسترش پیدا کرده و از وزارت علوم مجوز گرفتند و اقدام به پذیرش دانشجو کردند. حالا با چه کیفیتی ، خودشون باید پاسخگو باشند. کلاس های 70نفره ، اساتید بی کیفیت ، فضاهای آموزشی غالبا نامناسب و ... .کارشناس هایی رو تحویل جامعه میدن که تا حالا اسم استانداردهای حسابداری ایران به گوششون نخورده و واقعا جای تاسف داره. البته این مشکل صرفا مختص غیرانتفاعیها نیست ، دانشگاههای دیگر مثل علمی-کاربردی و پیام نور و اغلب واحدهای دانشگاه آزاد و آموزشکده ها و ...به همین شکل رفتار میکنند ( توجه : اکثریتشون نه همه شون)
پس می بینیم که پشت صحنه این افزایش ظرفیت ، منفعت و سود نهفته است وگرنه الآن پذیرش اینقدر زیاد نبود ، اگه میخواستند به فنی ها توجه ویژه ای داشته باشند باید ظرفیت مراکز دولتی رو زیاد میکردند که نکردند . ناشکری نمی کنیم که همین ظرفیت شبانه رو هم ازمون بگیرند.
ای کاش می گفتن که نور چشمی های مسئولین بچه های دبیرستانی هستند و شماها در حاشیه قرار دارید .
نمونه اش رو در برنامه های تلویزیونی مشاهده میکنید، دهها ساعت برنامه برای داوطلبین کنکور سراسری ، ولی چند ساعت برنامه برای دهها هزار نفر پشت کنکوری فنی و حرفه ای ؟
ای کاش می گفتن که باید زیر نظر وزارت آموزش و پرورش باشید و تحقیر بشید.
یادمه روزی که میخواستم گواهینامه بگیرم ، برای ثبت نام ، دانشجوها باید کارت دانشجویی ارائه میدادند و دانش آموزان گواهی اشتغال به تحصیل . از من هم گواهی اشتغال به تحصیل خواستند (!) چون روی کارتم نوشته بود وزارت آموزش و پرورش و 2 هفته طول کشید تا ثابت کردم من هم دانشجو حساب میشم ، پس از کلی تحقیر
من نمیدونم مگه چندتا متولی برای آموزش عالی در کشور باید وجود داشته باشه ؟ اگه فنی هارو  بعنوان بخشی از نظام آموزشی کشور قبول دارید چرا نمیدینشون وزارت علوم اونارو آموزش بده ؟ مگه آموزش و پرورش چندتا از این دانشجوهارو بعد از فارغ التحصیلی جذب میکنه؟ مگه تعدادشون کمه ؟
ای کاش می گفتن برای آینده تحصیلیتون هیچ تضمینی وجود نداره.
هر روزی یه بساطی .
یه روز تعداد سوالات کنکور رو تغییر میدن ، تنها چیزی که وجود نداره ثباته ، یه سال تخصصی 40 تا سوال داره ، یه سال 30 ،
یه سال دیگه 25 تا...احتمالا همینطوری پیش بره تا چند سال دیگه سوالات مالی و شرکتها از کنکور حذف میشه . تازه اگه از قبل اطلاع رسانی می کردند اشکالی نداشت ولی متاسفانه همه چیز سر جلسه کنکور مشخص میشه.
یه روز به سرشون میزنه مدارک فنی هارو معادل سازی کنند و فوق دیپلم رو بکنند دیپلم پیشرفته ! (نه اینکه فوق دیپلم های زیر نظروزارت علوم ، مثل عزیزان علمی-کاربردی و پیام نور و دانشگاههای آزاد و حتی دولتی ها ، همه پروفسور هستند باید هم مدارک بچه های فنی اصلاح بشه )
یه روزی سهمیه روزانه رو به ورودی های مهر اختصاص میدن و یه روز دیگه به ورودی های بهمن . یعنی اگه رتبه 1 هم شده باشی ، اگه پول نداشته باشی هزینه کنی ، باید تا بهمن صبر کنی و 6ماه از عمرت تلف بشه چون ورودی مهر برای شبانه هاست. و جالب تر اینکه به این پذیرش پایین شبانه ها ، سهمیه بومی تعلق میگیره و از 30 نفر پذیرش ، سهم تهران حدود 70درصد (شاید هم بیشتر) و سهم بقیه ایران 30 درصده (شاید هم کمتر)
یه روز دیگه سهمیه روزانه کلا برداشته میشه و میگن این سهمیه برای معلمین. بعد منت میذارن که در عوض سهمیه شبانه رو چند برابر میکنیم .
دوباره جالب تر اینکه برای این ظرفیت افزایش پیدا کرده شبانه ، سهمیه بومی رو اعمال میکنند ، یعنی بچه شهرستان با رتبه 500 شمسی پور قبول نمیشه ولی یه تهرانی با رتبه 1000 قبول میشه ( نمیخوام تهرانیهای عزیز رو ناراحت کنم ولی انصاف بدید آیا عدالت اینطوری رعایت میشه؟)
سه باره جالب تر اینکه از سهمیه روزانه اختصاص داده شده به معلمین ، فقط 2 نفرشون(!) ثبت نام میکنن ، یعنی نه خودشون از این سهمیه استفاده کردند و نه گذاشتند بچه های فنی استفاده کنند و باعث شدند رتبه تک رقمی کنکورامسال (فکر میکنم رتبه 6) با رتبه 4000 همکلاس باشند چراکه روزانه ای در کار نبوده و  اون عزیز انگیزه ای نداشته بیاد تهران .
یه روز دیگه تکمیل ظرفیت رو بدون اطلاع قبلی بر می دارند و هزاران نفری که برای عمرشون برنامه ریزی کردند  رو مایوس و ناامید میکنند
یه روز دیگه کد آموزشکده های فنی و حرفه ای وزارت آموزش و پرورش ، از دفترچه کارشناسی ارشد حذف میشه ، یعنی دانشجویان کارشناسی آموزشکده ها نمیتونند در آزمون ارشد شرکت کنند و استرس شدیدی به بچه ها وارد میشه و پس از یکی دو هفته پیگیری و ضد حال مشکل حل میشه . میدونید چرا ؟ چون آموزشکده ها مثل بچه سرراهی هستند و صاحب ندارند و از جایی ساپورت نمیشن . شاید هم برای وزارت علوم خیلی گرون تموم میشه بچه های فنی بیایند بالا.
(توضیح : برای وزارت علوم خیلی گرون تموم میشد که از 270 نفر ظرفیتی که برای ارشد حسابداری در سال 88 نظر گرفته ، 20صندلی توسط دانشجویان فقط 2 آموزشکده فنی پسران که کارشناسی حسابداری دارند اشغال بشه . از  حدودا 150  نفری که از دو آموزشکده شمسی پور تهران و چمران کرمان در کنکور ارشد 88 شرکت کرده بودند ، نزدیک به 20 نفر رتبه زیر 270 آوردند، یعنی قبولی بیش از 10 درصد ، از هر 100داوطلب فنی 10 نفر قبولی . این در حالیه که میانگین قبولی کنکور ارشد حسابداری کمتر از 2درصده یعنی از هر 100 نفر تنها 2 نفر)

ای کاش می گفتن که امکانات سخت افزاری در نظر گرفته برای شما در حداقله ، بسیاری از اساتیدتون کیفیت پایینی دارند و...
ای کاش ....
من منکر مشکلات دانشجویان سایر مراکز نیستم. به جز چند دانشگاه ملی بزرگ، دانشجویان اکثر دانشگاهها و مراکز با همین مشکلات روبرو هستند ولی به مراتب کمتر از دانشجویان فنی و حرفه ای.
در ضمن مزیت های ادامه تحصیل از طریق هنرستان ها رو نادیده نمی گیرم ، شاید بزرگترین مزیتش اینه که یک سال جلو می افتی چون پیش دانشگاهی نمیخونی .  شاید اگه کسی هدفش فقط گرفتن فوق دیپلم باشه ، مسیر هنرستان  بهترین راه برای رسیدن هدف باشه.
حرف من اینه که اگه این همه تبلیغ و ترغیب برای هنرستان ها میشه ، چرا آینده یه هنرستانی براش تبیین نمیشه ؟ چرا مشکلات هنرستان ها و آموزشکده ها کمتر نمیشه ؟ چرا به تحصیلات عالی هنرستانی ها اهمیت داده نمیشه؟
پس :
" اگه به چند سال پیش برگردم و حق انتخاب داشته باشم ، احتمالا هنرستان رو انتخاب نخواهم کرد "
هر چند که شکر خدا از وضعیت فعلی خودم راضی هستم ولی اعتراف میکنم که مسیر پر رنجی رو طی کردم و سختی های زیادی رو تحمل کردم.

دوستان عزیزم ، حتما این جمله رو شنیدید :
" شاید نشود به گذشته بازگشت و یک آغاز زیبا ساخت ولی میشود هم اکنون آغاز کرد و یک پایان زیبا ساخت "
حال که این مسیر رو انتخاب کردیم ، پر انرژی و مصمم اون رو ادامه بدیم . درسته که مشکلات و سختی ها زیادند ولی فراموش نشه که عزیزانی مثل دکتر علی کیایی ، دکتر محمد مرادی و آقای جلال وافی (رتبه 1 ارشد و دانشجوی دکترای حسابداری) و... همگی یه روزی هنرستانی بودند و این راه ها رو طی کردند. اینان رو الگو قرار دهیم و برای رسیدن به مدارج علمی بالاتر از هیچ تلاشی فروگذار نکنیم ، انشاالله
Nothing is impossible-Because impossible itself says: I M POSSIBLE

آفلاین hamed

• کاربر جدید
  • *
  • سپاسگزاری ها
  • -تشکر کرده:
  • امتیاز های کاربر: 1
  • دانشگاه: آزاد مرودشت
  • مقطع تحصیلی: کارشناسی ارشد
پاسخ : درد دلهای یه هنرستانی (حتما بخونید)
« پاسخ #1 : اكتبر 20, 2010, 22:09:08 »
سلام هقای ایزدپور منم مث شما هنرستانی هستم واقعا حرف دل هنرستانی ها رو زدید ولی کو گوش شنوا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

آفلاین mkk

• کاربر جدید
  • *
  • سپاسگزاری ها
  • -تشکر کرده:
  • امتیاز های کاربر: 1
  • دانشگاه: sarasari
  • مقطع تحصیلی: کارشناسی
« پاسخ #2 : ژوئن 19, 2011, 16:35:02 »
من یه مدتی در هنرستان تدریس کردم.اکثریت (نه همه)درسشون بسیار ضعیف بود وچون توانایی ادامه تحصیل در گرایشات نظری را نداشتند یا نمره ومعدل پایینی داشتندویا حتی خیلی دیر برای ثبت نام اقدام کرده بودنداجبارا به رشته های هنرستان آمده بودند .اما در صد کمی که به دانشگاه رفتند پایه حسابداری قویتری داشتند یک ترم کارورزی گذرانده بودندومطالب ریزتری از حسابداری میدانستند،در حالیکه بقیه اینطور نبودند.(همیشه یک موقعیت نکات مثبت ومنفی را باهم دارد،هرموقعیتی )

آفلاین sahar

• کاربر جدید
  • *
  • سپاسگزاری ها
  • -تشکر کرده:
  • امتیاز های کاربر: 0
  • دانشگاه: دانشگاه قم
  • مقطع تحصیلی: کاردانی
واقعاحرف دل همه هنرستانی هاروزدید.من الان دانشجوی ترم آخرکاردانی حسابداری ام والان غصه ام گرفته ک چطورادامه تحصیل بدم.چون شنیدم فقط کرمان دوره روزانه دانشگاه دولتی پذیرش داره ومجبورم آزد بخونم.

آفلاین sahar

• کاربر جدید
  • *
  • سپاسگزاری ها
  • -تشکر کرده:
  • دانشگاه: دانشگاه قم
راجع به اون شخصی ک گفت اکثرهنرستانی ها ضعیف هستن بایدبگم ورود ب هنرستان شرط معدل بالای 18داره ومن خودم سال 88بارتبه61وارددانشگاه شدم.هنرستانی ها اگه اراده کنن همه شون بلااستثنا موفق میشن.

آفلاین mmohammadi

• مدیر سایت
  • یه دنگ از سایت به نامشه
  • *
  • سپاسگزاری ها
  • -تشکر کرده:
  • امتیاز های کاربر: 273
    • تساوی
  • دانشگاه: تهران
  • مقطع تحصیلی: دکتری
متاسفانه هنرستانیها بیشترین تلاش رو دارند ولی برای رسیدن به مدارج بالا باید هفت خوان  رستم رو طی کنند. در دوره ارشد خیلی از دوستان هنرستانی بودند. ولی این رو نباید نادیده بگیریم که تو هنرستان دانش اموز ضعیف هم کم نیست. مخصوصا کار و دانش.
تو دفترچه پارسال که همه غیرانتفاعی بود!
متاسفانه انچه به جایی نرسد فریاد است.
قبل از طرح سوال جستجو کنید و از ارسال سوال به صورت پیام خصوصی خودداری فرمایید.

آفلاین abouzaromidi375

• بابا حرفه ای
  • سپاسگزاری ها
  • -تشکر کرده:
  • امتیاز های کاربر: 134
    • تالار گفتگوی حسابداری وحسابرسی گیلان
  • دانشگاه: Rasht
راجع به اون شخصی ک گفت اکثرهنرستانی ها ضعیف هستن بایدبگم ورود ب هنرستان شرط معدل بالای 18داره ومن خودم سال 88بارتبه61وارددانشگاه شدم.هنرستانی ها اگه اراده کنن همه شون بلااستثنا موفق میشن.

با سلام

من خودم هنرستانی نیستم اما خیلی از هنرستانیها رو میشناسم که خیلی قوی هستند.

ولی به نظر من قوی یا ضعیف بود فقط به خوده طرف بستگی داره.

موفق باشید
در طوفان زندگی با خدا بودن بهتر ا

آفلاین fatemeh_karkandeh

• کاربر جدید
  • *
  • سپاسگزاری ها
  • -تشکر کرده:
  • امتیاز های کاربر: 17
  • دانشگاه: علمی و کاربردی
سلام.من خودم کاردانشی بود ولی شاگرد اول کلاس بودم نمیشه گفت همه کاردانشی ها ضعیف هستند
«کوروش»: سه چیز هرگز برنمی گردد: ز

آفلاین پارسا

• کاربر جدید
  • *
  • سپاسگزاری ها
  • -تشکر کرده:
  • دانشگاه: azad
« پاسخ #8 : سپتامبر 22, 2011, 14:15:12 »
سلام این که توی کلاس کاردانش اول باشی مهم نیست این مهمه که توی کارت بهترین باشی  :-*

آفلاین رحیمی

• کاربر جدید
  • *
  • سپاسگزاری ها
  • -تشکر کرده:
  • امتیاز های کاربر: 9
  • دانشگاه: آزاد واحد ساوه
« پاسخ #9 : دسامبر 15, 2011, 14:20:12 »
درد شما دوستان خیلی زیاد است شما جلو بروید ما پشت شما هستیم

آفلاین حکمعلی محمدی

• کاربر نیمه فعال
  • **
  • سپاسگزاری ها
  • -تشکر کرده:
  • امتیاز های کاربر: 8
  • دانشگاه: دانشگاه آزاد زنجان
« پاسخ #10 : فوریه 19, 2012, 13:22:55 »
سلام من هم یک هنرستانی هستم سختی های دوران هنرستان را دوباره زنده کردی ممنونم

تالار گفتگوی حسابداری

« پاسخ #10 : فوریه 19, 2012, 13:22:55 »

Tags: