نویسنده موضوع: پيش‌بيني خوش‌بينانه از بازار سرمايه91  (دفعات بازدید: 2294 بار)

آفلاین سارا گودرزی

  • کاربر نیمه فعال
  • **
  • سپاسگزاری ها
  • -تشکر کرده:
  • -تشکر شده:
  • ارسال: 68
  • امتیاز های کاربر: 21
  • دانشگاه: دانشگاه آزاد واحد ساوه
  • مقطع تحصیلی: کارشناسی
گروه بورس- هديه لطفي: اهالي بازار سرمايه ايران نخستين گردهمايي خود در سال جديد، روز گذشته گردهم آمدند تا از همين ابتداي سال، چشم‌انداز خوش‌بينانه‌اي را از بورس 91 ترسيم كنند.

فعالان بازار سرمايه ايران و كارگزاران بورس كه در سال 90 تنها 2/11 درصد از اين بازار بازدهي گرفته بودند و در بورس 91 هم طي 8 روز كاري خود تا ديروز، 5/1 درصد در اين بازار سود كردند، عصر روز سه‌شنبه پاي صحبت‌هاي بالاترين مقام نظارتي بازار سرمايه نشستند تا اميدوارانه‌تر از سال گذشته به بورس 91 نگاه كنند. بورسي كه در سال 90 پس از بازارهاي طلا و سكه، ارز، مسكن و سپرده بانكي، پنجمين بازار جذاب براي سرمايه‌گذاري شناخته شده بود.
اما در نخستين گردهمايي كارگزاران و اهالي بازار سرمايه در سال 91 علاوه بر رييس سازمان بورس، مدير عامل شركت بورس، اعضاي هيات مديره سازمان و كارگزاران بورس اوراق بهادار بورس نيز حضور داشتند.
رابطه شعار امسال و بورس
رييس سازمان بورس و اوراق بهادار در اين جلسه برنامه‌ها و چشم‌انداز سال 91 بازار سرمايه را مورد توجه قرار داد و با اشاره به نامگذاري امسال گفت: امسال سال توليد ملي نامگذاري شده است كه به اعتقاد بنده اگر به تك‌تك كلمات آن استناد شود، نقش بازار سرمايه در آن پررنگ مي‌شود.
وي توضيح داد:‌ عمده توليد ملي كشور با حضور 40 صنعت مختلف در بورس است و حمايت از توليد يعني حمايت از شركت‌ها و بنگاه‌هاي حاضر در بورس.
صالح‌آبادي به مفهوم حمايت از كار و سرمايه ايراني اشاره كرد و گفت: منظور سرمايه‌اي است كه در توليد و كار در خدمت مردم به كار برده شود كه بايد از آن استفاده شود. رييس سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: ‌مفهوم سرمايه دو بعد دارد كه در بعد اول مردم بايد مطمئن باشند، سرمايه‌شان به نحو مطلوبي مورد استفاده قرار مي‌گيرد و بايد محيطي امن براي سرمايه افراد فراهم شود و در بعد دوم بايد امكان تجهيز مالي فراهم شود كه در اين راستا بايد ابزارها را متنوع كرده و براي گروه‌هاي مختلف ريسك‌گريز و ريسك‌پذير در بازار سرمايه ابزار ايجادكنيم.
مقام نظارتي بازار سرمايه با بيان اينكه بايد بتوانيم ابزارهاي ريسكي و بدون ريسك را براي جذب افراد طراحي كنيم،‌ خاطرنشان كرد: در اين راستا بايد برنامه‌ريزي‌هاي لازم صورت گيرد و كانون كارگزاران نيز مي‌تواند در اين امر محور باشد و نظرات لازم را جمع‌آوري كند.
بورس انرژي مي‌آيد
سخنگوي سازمان بورس ديگر برنامه‌ اين سازمان در سال جديد را راه‌اندازي بورس انرژي دانست و افزود: ‌تلاش مي‌شود تا مقررات بورس انرژي تنظيم شده و به اين ترتيب چهارمين بورس كشور راه‌اندازي شود كه بايد در اين راستا برنامه‌ريزي لازم صورت گرفته و كساني كه در صنعت كارگزاري فعال هستند با همكاري كانون كارگزاران به سازمان بورس كمك كنند.
ارائه خدمات بهتر توسط كارگزاري‌ها
صالح‌آبادي در ادامه اظهاراتش به شركت‌هاي كارگزاري اشاره كرد و آنها را نقطه اتصال مردم با بازار سرمايه دانست و گفت: هر چقدر اين شركت‌ها خدمات بهتر و مناسب‌تري به مردم ارائه دهند، شاهد جذب بيشتر افراد در بازار سرمايه خواهيم بود. لذا همواره بايد اين موضوع سرلوحه قرار گيرد تا خدمات مناسب به مردم ارائه شود تا آنها به سمت بازار جذب شوند. زيرا اگر حركت غير‌صادقانه در بازار اتفاق بيفتد ممكن است مردم از بازار زده شوند.
وي در ادامه مشكلات صنعت كارگزاري را مورد توجه قرار داد و عنوان كرد:‌در اواخر سال گذشته مشاهده شد كه معاملات آنلاين در شركت‌هاي كارگزاري قطع شده است كه اين باعث دلسردي كاربران از معاملات آنلاين مي‌شود؛ بنابراين از كانون كارگزاران درخواست مي‌كنيم كه در بخش IT فعال‌تر باشند.
مهم‌ترين برنامه سال جديد
صالح‌آبادي تاكيد كرد: ‌نگهداري و امنيت اطلاعات بحث بسيار مهمي است و سازمان بورس قرار است، بخش نظارت IT را هدفمند كند. زيرا امنيت اطلاعات و تامين حداقل‌ها براي يك شركت كارگزاري از نظر ما بسيار مهم است.
بنابراين شركت‌هايي كه در حوزه IT فعاليت مي‌كنند در نحوه فعاليت خود تجديدنظر كنند و افرادي كه به عنوان كارشناس و مدير در اين حوزه فعاليت مي‌كنند اين موضوع را مدنظر قرار دهند فعاليت‌ آنها تحت نظارت سازمان بورس خواهد بود و اگر سازمان مجوز لازم را به آنها ندهد هيچ فعاليتي نمي‌توانند انجام دهند. دبير شوراي عالي بورس از مهمترين برنامه‌هاي سازمان در سال 91 را نظم‌بخشي به حوزه IT دانست و خاطرنشان كرد: يكي از مهم‌ترين اقدامات سازمان در سال 91 اين است كه به حوزه IT نظم دهد و كانون هم بايد در قالب كارگروه IT به اين سازمان كمك كند.
PAM هم جايگزين پيدا كرد
صالح‌آبادي در ادامه به سيستم جديدي كه به زودي راه‌اندازي مي‌شود اشاره كرد و گفت: بخش فناوري اطلاعات سازمان بورس در حال تدارك OMS جديدي است كه قرار است اين برنامه جايگزين سيستم PAM شود.
وي افزود: در واقع سيستم جديد به روز شده سيستم PAM است و به اين ترتيب بخش نظارتي سازمان فعال‌تر از قبل خواهد شد.
نظارت درون‌سازماني
وي در ادامه به نظارت در شركت‌هاي كارگزاري اشاره كرد و افزود: نظارت در درون شركت‌هاي كارگزاري بسيار مهم است، چراكه فعاليت‌هاي كارگزاران بسيار توسعه پيدا كرده و طبيعتا شركت‌هاي كارگزاري بايد سيستم‌هاي نظارتي درون خود را تقويت كنند.
به گفته صالح‌آبادي، سيستم‌هاي كنترل داخلي، نظارت در درون كارگزاري‌ها و مديريت ريسك در درون شركت‌ها موضوع مهمي است كه برنامه داريم در اين حوزه متمركز شويم. ‌لذا برنامه بعدي سازمان بورس اين است كه يك شركت كارگزاري بتواند به معامله‌گران خود نظارت كند. در اين راستا در سال 91 قصد داريم سيستم‌هاي نظارتي را ايجاد كنيم تا هر كارگزاري در فعاليت خود نظارت داشته باشد و مشكلي در اين خصوص پيش نيايد.
وي افزود: بايد سيستمي همانند سيستم «سمپا» كه نظارت بر كل سازمان بورس و شركت‌هاي كارگزاري را بر عهده دارد؛ با ابعاد كوچك‌تر براي نظارت كارگزاران بر نحوه فعاليت معامله‌گرانشان طراحي شود.
پذيرش شركت‌هاي جديد
وي در ادامه به پذيرش شركت‌ها در بورس و فرابورس اشاره كرد و گفت: ‌طبق قانون برنامه پنجم توسعه تمام شركت‌هاي سهامي عام بايد نزد سازمان بورس به ثبت برسند كه تعداد زيادي از اين شركت‌ها در سال گذشته ثبت شدند و بايد كارگزاران كمك كنند تا شركت‌ها بتوانند در بازار اول و دوم بورس يا فرابورس پذيرش شوند يا در غير اين صورت ناچار به بازار پايه روند.
صالح‌آبادي يادآور شد: ‌البته برخي شركت‌ها هستند كه ورود آنها به سادگي نيست و سازمان بورس برخي شركت‌هاي بزرگ را شناسايي كرده و قرار است با آنها جلسه‌اي برگزار كند. ولي اگر شركت‌هاي كارگزاري بتوانند ساير شركت‌ها را وارد بورس كنند ما از آن استقبال مي‌كنيم.
شركت ديگري از بورس اخراج نمي‌شود
وي در ادامه به شركت‌هاي اخراجي اشاره كرد و افزود: ‌از اين پس شركت اخراجي در بورس نخواهيم داشت و معاملات اين شركت‌ها به بازار پايه فرابورس منتقل مي‌شوند.
رييس سازمان بورس و اوراق بهادار يادآور شد: شركت‌هايي كه در گذشته از بورس حذف شدند با كمك شركت سپرده‌گذاري مركزي قرار است معاملات آنها نيز در پايه فرابورس انجام شود تا سهامداران آن از گرفتاري خارج شوند.
صالح‌آبادي در ادامه به تاثير مقررات پولشويي اشاره كرد و افزود: ‌در سال گذشته هفت دستورالعمل پولشويي مورد تصويب قرار گرفت و انتظار اين است كه در سال جديد مقررات پولشويي به مرحله اجرا در بيايد و بايد در مورد نحوه عملياتي شدن آن اقدامات لازم صورت گيرد.
راه‌اندازي كال‌سنتر
وي به راه‌اندازي سيستم كال‌سنتر اشاره كرد و افزود: برخي مسائلي كه در هيات داوري مطرح شده و منجر به صدور راي شده مربوط به اين بخش است كه اميدواريم در سال جديد راه‌اندازي شود البته اگر در اين راستا شركت‌هاي خصوصي ورود پيدا نكنند سازمان بورس در حوزه نرم افزار اين سيستم ورود پيدا كرده و اين نرم افزار را طراحي مي‌كنند.
سخنگوي سازمان بورس در ادامه، فرهنگ‌سازي انجام شده براي شناسايي هر چه بيشتر بورس به عموم مردم را مدنظر قرار داد و گفت: فاز اول اين هدف آشنايي مردم با مباني بورس بوده و امسال نيز فاز دوم آن از طريق آموزش صحيح دنبال خواهد شد.
صالح‌آبادي افزود: هدف از اين كار تبليغات نبوده بلكه آموزش صحيح به افراد و درك مفهوم واقعي بورس بوده است و بنابراين كارگزاران نيز بايد به عنوان رابط ميان سازمان و افراد براي ورود اين قشر جديد همكاري كنند و در اين فضاي عمومي با ارائه هرچه بهتر خدمات خود از جذب مشتري جديد استفاده كنند.
بورس از حاشيه به متن مي‌آيد
صالح‌آبادي در انتهاي اظهاراتش سال گذشته را از لحاظ نقدشوندگي بسيار مناسب ارزيابي كرد و گفت: در سال 90 نقدشوندگي نسبت به سال‌هاي گذشته بسيار رشد داشت، به طوري كه دفعات معاملات با رشد دو برابري روبه‌رو شد.
وي افزود: همچنين در اين سال ارزش معاملات كل بورس‌ها (بورس اوراق، كالا و فرابورس) به 61 هزار ميليارد تومان رسيد كه اين رقم نيز باوجود نبود معاملات سهام عدالت، بسيار مطلوب بود.
رييس سازمان بورس خاطرنشان كرد: اميد است امسال نيز سال خوبي باشد و نماگرهاي بازار ارتقا يابند و هرچه بيشتر بورس از حاشيه به متن حركت كند.
پنج شنبه 17 فروردین 1391 دنیای اقتصاد

تالار گفتگوی حسابداری


Tags: